Margeregeling en reisbureauregeling: wijziging bepalen omzet voor de nieuwe KOR

De Belastingdienst licht de wijziging van de kleineondernemersregeling (KOR) toe en de gevolgen daarvan voor de margeregeling en reisbureauregeling. De hoogte van de omzet voor de nieuwe KOR bij het toepassen van de margeregeling en de reisbureauregeling moet namelijk anders vastgesteld worden dan voorheen. Het Hof van Justitie heeft geoordeeld dat wederverkopers die gebruik maken van de margeregeling en die mee willen doen aan de nieuwe KOR (de vrijstelling van de BTW tot een omzet van maximaal € 20.000) niet moeten uitgaan van hun winstmarge, maar van de totale verkoopopbrengsten.

Totale verkoopopbrengsten

De ondernemers moeten de hoogte van hun omzet dus vaststellen op basis van álle door de wederverkoper ontvangen of nog te ontvangen bedragen. Dit geldt ook bij de toepassing van de reisbureauregeling.

Kunt u door deze wijziging niet meer meedoen?

Hebt u zich al aangemeld voor de nieuwe KOR en kunt u door deze wijziging niet meer meedoen? Dan moet u zich uiterlijk 20 november afmelden.

De informatiepagina’s van de fiscus over de nieuwe KOR en de rekenhulp zijn aangepast aan de nieuwe regels.

Bron: https://www.accountancyvanmorgen.nl/2019/09/17/margeregeling-en-reisbureauregeling-wijziging-bepalen-omzet-voor-de-nieuwe-kor/

Reageren is niet mogelijk