Beleggingen in box 3 (in de inkomstenbelasting) te hoog belast in 2021

Al dagenlang zat de fiscale wereld te wachten omdat de Hoge Raad vorige week aankondigde op 6 juni een vijftal arresten te zullen wijzen. En boeiend was het. Beleggingen zoals aandelen, (verhuurd) onroerend goed, mogelijk is het te zwaar belast in 2021. De arresten gelden ook voor de jaren daarna. Of dit voor u wat oplevert? Dat is nog maar de vraag. Heeft u bijvoorbeeld een verhuurd pand met een lage opbrengst dan zou u liever over het werkelijk rendement belast worden. Echter, was de huuropbrengst laag maar is de WOZ-waarde gestegen, dan heeft u wellicht toch een hoog rendement.
De fiscus heeft bij wie dit kan spelen nog geen definitieve aanslagen opgelegd. Of de fiscus zelf actie onderneemt, en wat voor actie, is de vraag. Het is aan de belastingplichtige een lager rendement te bewijzen.
Ons kantoor houdt de procedure in de gaten en wij benaderen onze klanten waar dit mogelijk speelt.

Reageren is niet mogelijk