Elektrische rijders proberen hogere bijtelling te voorkomen

Het kabinet kondigde onlangs in het Klimaatakkoord aan de bijtelling vanaf januari te verdubbelen, van 4 naar 8 procent. Alleen als een auto voor 1 januari geleverd wordt geldt nog vijf jaar lang het lage tarief. Autokopers die hun elektrische auto volgend jaar geleverd zouden krijgen proberen daarom nu alsnog in aanmerking te komen voor het belastingvoordeel. In veel gevallen blijkt dat echter niet mogelijk te zijn. Alleen Tesla beweert haar Model 3 volgende maand te kunnen leveren, al betwijfelen concurrenten of die belofte kan worden waargemaakt.

‘Mensen die een elektrische auto besteld hebben, maken zich grote zorgen’, zegt Koos Burgman van de Vereniging Elektrische Rijders. ‘Het kan op jaarbasis 1250 euro schelen en dat moet uit een privéportemonnee worden betaald. Dat is serieus geld.’ Klanten mogen bovendien niet kosteloos annuleren. Bij Hyundai moet je dan bijvoorbeeld alsnog 15 procent van de aankoopwaarde betalen.

Bovag, RAI Vereniging en de Vereniging Elektrische Rijders hopen dat de Tweede Kamer de plannen voor de belastingverhoging nog tegenhoudt.

Bron: https://www.accountancyvanmorgen.nl/2019/07/09/elektrische-rijders-proberen-hogere-bijtelling-te-voorkomen/

Reageren is niet mogelijk